Ens alegra comunicar-vos que dissabte que ve celebrarem la inauguració de l’obrador de pa de la nova cooperativa Mas Corcó Pagesos Forners, de Manlleu! És un projecte molt bonic, amb una colla de valors essencials, que el porta una gent molt maca fent uns pans i pastes d’allò més bones! Forn de llenya, fermetació lenta amb massa mare, producció ecològica pròpia dels cereals, ingredients de qualitat i cors molt grans.
Ells es defineixen així:
Mas Corcó Pagesos Forners SCCL és l’associació simbiòtica de dos oficis, forner i pagès, per tal de produir pa i brioixeria de màxima qualitat.Us volem oferir un producte ecològic, local, saludable, bo i a un preu just.
Produïm cereals ecològics. Això vol dir que apliquem una gestió curosament sostenible a tot el nostre entorn.
Elaborem pa de màxima qualitat.
Fem pa i n’estem orgullosos. Per tal d’atorgar al nostre pa les particularitats del nostre terròs, cultivem meticulosament les nostresmatèries primeres. Això ens permet oferir aliments de cicle tancat, amb una garantia de traçabilitat total. L’absència d’intermediaris ens permet oferir preus justos.
Volem un món millor i sabem que hi podem contribuir.
Els podeu visitar a la Facebook Mas Corcó Pagesos Forners!
Ja ho sabeu! Si voleu provar la seva coca i conèixer l’equip i el projecte, animeu-vos a treure el cap al Mas Corcó el proper dissabte 9 de juny a la tarda! Ens farà il·lusió compatir amb vosaltres la cançó Ballarina d’oli i mel, que precisament parla d’una fornera, la Penny, que fa pa ecològic, amb massa mare, en forn de llenya i amb molt i molt d’amor…
La podeu escoltar Ballarina d’Oli i Mel en una de les seves versions més primerques i enregistrada a la casolana. Ara té una mica més de marxa! 🙂
Ballarina d’oli i mel
Helena Vilar, juliol 2011 – Crystal Waters, Austràlia
Dins la fosca una guspira
dóna flama a l’encenall,
troncs i branques que s’abracen
en taronges, grocs i blaus.
Empolsina’t de farina
ballarina d’oli i mel,
despentina la jornada
que comença amb els estels.
Asseguda a les galledes
amb disset gramets de sal
o estirada a la gespa
sota el sol d’hivern austral
Empolsina’t de farina,
ballarina d’oli i mel,
que mesures i barreges
els secrets del pa del cel.
Cafè fort i crema de llet a part,
carquinyolis i croissants de tant en tant,
mentre els pans descansen, s’inflen i es fan grans,
fins que els portes dins el màgic mon dels forns d’abans.
Alimenta’t bé d’ametlles
i de dàtils i cacau
que ets molt dolça quan descanses
en els teus moments de pau.
Empolsina’t de farina,
ballarina d’oli i mel,
mentre el forn fa passar el dia,
fins que tornin els estels…
Pa integral de blat, de sègol i d’espelta a enfornar!
Pa de dàtils, mel i ametlles a esperar!
Pa d’olives i formatge o pa blanc,
de carbassa, de llavors o pa del teu amor.
Empolsina que empolsina
de farina el davantal,
que ets bonica així vestida
de fornera principal.
Empolsina’t de farina,
ballarina d’oli i mel,
Empolsina’t d’alegria
que et saluden els estels…
Empolsina’t de farina,
ballarina d’oli i mel,
Empolsina’t d’alegria
fins que tornin els estels…